TRANSLATE - TRADUCTOR

Nova OM-1 i objectius 12-40 F2.8 Pro II i 40-150 F4 Pro

 


Avui 15 de febrer de 2022 OM System ha presentat la nova  OM-1, la que serà la seva primera càmera des  que va comprar la divisió fotogràfica d'Olympus y segons diuen la última que portarà el nom Olympus al frontal.  Les novetats son moltes, deixeu-me que destaqui les més importants per mi:





El sensor de 20 milions de  píxels incorpora nova tecnologia que el fa augmentar la sensibilitat fins a 25.600 ISO i forçat fins a 102.400, amb un pas més de rang dinàmic. El visor passa a tenir més de 5 megas de resolució i el monitor posterior també puja un 60% la seva definició. Trobem un nou botó posterior específic per inici de l'enfoc i la bateria és nova per permetre la càrrega mentre s'està fent servir la càmera. Les millores en les funcions digitals son nombroses i un dels punts forts d'aquesta càmera, podriem citar la velocitat de ràfega de fins a 120 fps, més de 1000 punts d'enfocament repartits per tot el visor i un munt de coses més  més que podeu comprovar a la ficha técnica i també a  la web oficial. També podeu descarregar el manual d'instruccions en aquest enllaç.

A priori sembla que aquesta càmera és una millora  seguint la filosofia de la E-M1 MKIII, fent un esforç per fer-la encara més efectiva pels fotògrafs de natura i exteriors amb especial incidència en la comoditat d'us, l'enfoc automàtic i la qualitat d'imatge. Per cert, els nois de DPReview ja han penjat un bon grapat d'imatges de mostra en format RAW i Jpeg que es poden descarregar!

També s'han presentat dos nous objectius, un renovat 12-40 F2.8 II Pro que incorpora millores òptiques i del motor d'enfoc i un nou 40-150 F4 Pro que sorprèn per la seva petita mida comparat amb el seu germà F:2.8, que tampoc és que sigui molt gran:




Aqui la comparativa de mida entre els  40-150 Pro:



Sembla ser que la càmera estarà disponible a les botigues a partir d'inicis de Març, un punt a favor del fabricant que ha aconseguit retallar el temps entre la presentació i la disponibilitat pels usuaris, una bona notícia. Els preus oficials seràn de 2199 € per la OM1, amb promocions i regals si es fa la reserva ja,  999 € pel 12-40 F2.8 II Pro i 899 € pel 40-150 F4 Pro..
I en quant a novetats també comentar que  hi ha noves versions dels programes OM Workspace i OMCapture.
Segons l'ultim full de ruta de la marca amb data sep-2021, encara quedarien tres objectius per presentar, un macro de l'entorn dels 100 mm i un parell de telezooms, un 50-200 i un altre una mica més llarg, diguem que 50-250 aprox. 


Felicitacions als nois i noies de OM System per les noves presentacions i ja estem impacients per poder provar-les, ens posarem a la cua per que l'expectació per fer-ho és molt gran!
Endavant!