TRANSLATE - TRADUCTOR

Com gravar audio a les nostres fotos

 

Quí no ha tingut alguna vegada la necessitat d'anotar alguna cosa després de fer una foto i no ha trobat boli o paper? Les càmeres Olympus tenen una  funció de gravació d'audio per afegir notes de veu a les nostres imatges i poder recordar telèfons, adreces de correu, noms de llocs o qualsevol altre informació.

El procès és molt senzill. Una vegada feta la foto la reproduïm al monitor posterior i premem el botó OK. Apareixerà un petit menú com el que veiem a la imatge següent:


Triem l'opció del símbol del micrófon i tornem a clicar a OK. Ens apareixeran tres opcions com veiem a continuació:


Triem "Inicio" i per començar a gravar farem servir el botó OK. A partir d'aquell moment podem enregistrar un missatge de fins a 30 segons de durada, per acabar abans d'aquest temps tornem a prémer OK. 
Ja tenim la nota gravada. Per reproduir-la li donem dos vegades al botó de reproducció (triangle blau), a partir d'aquell moment cada vegada que posem la imatge al monitor s'escoltarà el missatge. Si és correcte sortim prement a mitjes el botó disparador, si no ens agrada i el volem repetir primer l'hem d'esborrar amb l'opció corresponent:


I a continuació tornem a gravar tal com s'ha explicat. 
Quan reproduïm la imatge i escoltem l'audio podem controlar el volum mitjançant els botons del cursor superior i inferior. Al tocar qualsevol d'ells veurem una columna de volum com la imatge següent:



També és bó saber que les fotografies amb audio mostren al reproduir-les un petit símbol d'una nota musical a la cantonada superior dreta com veiem a la imatge inferior.


I ja per últim comentar que quan descarreguem les imatges a l'ordinador veurem que tindrem un arxiu d'audio amb el mateix nom que la imatge que acompanya, veiem una mostra:


Res més, aquesta és una funció molt pràctica i no molt coneguda que ens pot ajudar molt per no perdre informació.
Espero que us sigui d'utilitat!