TRANSLATE - TRADUCTOR

Breu història dels primers objectius, per Roger Cicala.

 


M'agraden molt els articles que fa el Sr. Roger Cicala, fundador de l'empresa nordamericana Lensrental, quan parla d'objectius i càmeres fotogràfiques. Les seves opinions estan fonamentades en les experiències del seu taller de reparacions, i això té un valor molt alt en quant a que les seves recomanacions estan allunyades de favoritismes per determinades marques o sistemes. 

En aquesta ocasió volia recomanar-vos la primera part d'un article traduida al català on  Roger explica de manera entenedora la història dels primers objectius fotogràfics amb pinzellades de bon humor. Com que els que entreu en aquest bloc sou per definició uns frikis del tema he pensat que us vindria de gust fer-li un cop d'ull. Més endavant, quan tregui la segona part, miraré d'enllaçar-la també. Que vagi de gust!

2 comentaris:

Xavier Codó-Sastrada ha dit...

Interessantíssim!
Moltes gràcies per aquesta i per tota la resta d'entrades que feu!
Salut!

Màrius LG ha dit...

Ostres Martin, quina trovalla, es realment interesant saber que el que tenim entre les mans, es fruit de l'historia d'uns aventurers malalts del estudi, quasi m'atreveixo a dir, com tu a un altre nivell.
Es important que en el mond hagi gent inquieta i a l'ombre que hagi fet possible el que ara podem apreciar com a una novetat de mercat, que no ho es, i simplement millorent els que fa molts anys, els investigadors varen deixar-se la pell en quelcom que en aquell temps era totalment incipient i potser sense futur, vagi aqui tot nel meu agraiment.
No vull acabar aquest cometari sense dedicar el meu agraiment al Valentin Sama.
a qui he tingut la sort de coneixer a Aranjuez i compartir els seus copneixements.
Molt be. Abraçada.