TRANSLATE - TRADUCTOR

Nou objectiu OM System 20mm F1.4

 


Doncs no podia començar millor la nova etapa de OM System, l'antiga Olympus, amb la presentació d'un objectiu que a priori recull la filosofia de la marca: petit, lleuger i de qualitat. L'últim objectiu de focal fixa del sistema va aparèixer fa més de tres anys, i en aquest interval de temps s'han presentat 5 zooms amb filosofies diferents, o sigui que aquest 20mm F1.4 és molt benvingut!


Deixo uns quants enllaços amb les especificacions tècniques, també el Manual d'Instruccions i la pàgina oficial del producte. Destacaria que aquest 20mm F1.4 incorpora 11 lents en 10 grups sent 6 d'elles de vidres y formes especials. El diafragma és de 9 pales i tanca fins a F16, segurament per evitar la difracció que apareixeria si ho fes fins a F22. La distància mínima d'enfoc és de 25 cm des del sensor, que es queden en 19 cm des de la part davantera de l'objectiu, cosa que fa que el el factor d'ampliació a aquesta mínima distància d'enfoc sigui de 0,22 X equivalent en 35mm, suficients per fer cosetes en fotografia d'aproximació.



Aquest objectiu està segellat contra aigua i pols com podeu veure a la il·lustració superior, cosa que el fa ideal per l'ús a exteriors i natura en qualsevol circumstància. Fa servir filtres de 58mm i les mides son de 61,7mm de longitud i 63,4 d'amplada per un pes de 247 gr.

Sembla ser que estarà disponible al desembre de 2021 a un preu oficial de 699 €, ja era hora que entre la presentació oficial i la venda no passés molt de temps, a veure si això segueix en futures presentacions!

I per acabar, us deixo un preciós vídeo subtitulat al català de la fotògrafa sueca Rania parlant de la seva experiència amb aquest objectiu, la veritat és que m'ha fet molta enveja! Gaudiu-lo, val la pena i això que ja sabeu que no sóc molt amic d'aquest tipus de reviews, però aquesta m'agradat molt!

A veure si tenim sort i em deixen una unitat per provar dintre d'unes setmanes, per ganes no serà!




Ens veiem!


1 comentari:

Toni ha dit...

Enhorabona, Martín, per la teva encertada decisió. Sóc un fidel seguidor del teu anterior blog i també ho seré d'aquest, encara amb més satisfacció.
Per cert, sóc d'aquells que gent com tu al final m'ha fet decidir a canviar de sistema. I de fa un meset que són de la "secta "OM-Olympus" i cada dia més cofoi!
Una abraçada i molts èxits amb el teu nou blog en català!!!